Étlapunk
Vendégköszöntő két főre, míg az előétel elő kerül
Előételek
• Salátánk friss ropogós Zöldbab, cékla öntet, édes kukorica, tökéletes tojás 10,12
Italpár: Pannonhalmi Tricollis fehér
• Halszeletek vadalmával, uborkával, zöldfűszeres pácban, friss torma 1,6
Italpár: Valdo Elevantum Rosé Prosecco
• Tatár beefsteak késsel vágva, friss fűszerekkel fenyőfüstön sült burgonya, pirítós10,12
Italpár: Ruppert Merlot
• Kacsamáj Tokajiban érlelve, birsalma kenőcs, friss meleg kalács 5,10
Italpár: Borsóház Furmint Blanc
Levesek
• Aranysárga gyöngytyúkleves lúdgége tésztával 5,10
• Erdei gombakrémleves, ropogós kenyérszeletekkel 6
• Málnakrémleves, a megunhatatlan kedvenc 6
• Gyulai gyöngybabgulyás 13
• Tárkonyos csorba csirkehússal 6,13
Főételek
• Káposztás „derelye” kézzel gyúrva, ropogósra pirítva (vega) 5,6,10
Italpár: Éjsötét American brown Ale gyuláról
• Sügér Kárpáti módon rákkal-kaporral-gombával 1,4,6
Italpár: Konyári Lolinense fehér
• Sárga Töltött csirkénk, gomba, máj, zöldborsó, Őszi-Téli hangulatban tökkel 6
Italpár: Sauska Sárgamuskotály
• Borjú vajon rántva Csak nálunk! 5,6
Italpár: Verőfény Gyulai szűretlen búzasör
• Szarvaspörkölt, dödölle, uborkasaláta 5
Italpár: Lelovits Tamás Portugieser
• Bélszín, rózsaszínre sütve 200g a hagyományokat követve lecsó, kacsamáj, zöldborsó, gomba 6
Italpár: Kovács Nimród Soul Syrah
Komló Klasszikusok
• Csirke sajttal és Feketeerdő sonkával töltve 5,6,10
Italpár: Skizo Irsai Olivér
• Ropogós csülök csontján (akár két főre 700gr) 12,13
Italpár: Dupla korsó Indián nyár Gyulai IPA
• Rántott csirkemell Sárga csirkéből 5,10
Italpár: Bodza limonádé
• Csirkepaprikás, tejföllel, dödöllénkkel 5,6,10
Italpár: Derültég Gyulai sörkülönlegesség
Tálak 4 főre
• Ropogós csülök, Töltött csirkecomb,
Borjú vajon rántva 5,6,10,11
Italpár: Verőfény Búzasör Gyuláról
Desszertek
• Túrógombóc, málna, mézes tejföl 5,6
Italpár: Márton és lányai Gold Málnapálinka
• Csokoládé felfújt -gluten -tej -cukormentesen 10
Italpár: Henessy XO
• Somlói galuska, dióropogóssal 5,6,10,11
Italpár: Kreinbacher Nagysomlói juhfark
• Havasi sajtválogatás Csipkelekvár 6,11
Italpár: Balla Géza Kadarka
Köretek
• Hasábburgonya
• Édesburgonya
• Dödölle ropogósra pirítva 5
• Sajtos piláf, ropogóssal 6,13
• Zöldsaláta, mustáros mézes mártással,
akár előételnek is 12
Saláták, Savanyúságok
• Házi káposztasaláta
• Házi vegyes vágott
• Uborkasaláta tejföllel
• Csemegeuborka
Vasárnapi terülj-terülj ajánlatunk 4 főre
• Vendégköszöntő falatozás
• 2 tál Gyöngytyúkleves
• Rántott csirke sárga csirkével
• Káposztás tészta kézzel gyúrva
• Marhapörkölt dödölle
• Borjú vajon rántva
• 4 féle választott köret
• 4 adag desszert:
Túrógombóc 2 adag
Csokoládé felfújt
Somlói
Allergének
- Glutént tartalmazó gabona és azokból készült termékek (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut- búza vagy ezek hibrid változatai)
- Rákfélék és azokból készült termékek
- Tojás és abból készült termékek
- Halak és azokból készült termékek
- Földimogyoró és abból készült termékek
- Szójabab és abból készült termékek
- Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is)
- Diófélék (mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia és queenslandi dió (Macadamia ternifolia)
- Zeller és abból készült termékek
- Mustár és abból készült termékek
- Szezámmag és abból készült termékek
- Kén-dioxid és SO2 -ben kifejezett szulfitok 10mg/kg, illetve 10mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben
- Csillagfürt és abból készült termékek (farkasbabliszt/Lupinliszt)
- Puhatestűek és abból készült termékek
Desszertjeink hozzáadott cukrot nem tartalmaznak!
Az ételek allergéntartalmáról érdeklődjön a felszolgálónál!
Áraink a mindenkori ÁFÁ-t tartalmazzák, felszolgálási- és szervízdíjat nem számolunk fel.