5700 Gyula, Béke sugárút 8. | (térkép) | Étterem: +36 20 427 6205 | Kapcsolat | Komló Hotel

Borlap

Ízlelje meg nálunk Gyula páratlan hangulatát italkülönlegességeink és fenséges fogásaink által.

 

 

FEHÉRBOROK

 
Szent Tamás Tokaji MÁD Furmint – Tokaj 2015 – 0,75 L

Ízében és illatában határozottan jelen van a mádi dűlők jellege és az ásványosság. Friss, üde savak vezetik a citrusos ízvilágot, utóízében a vulkanikus ásványok jelenléte köszön vissza. Nagyon jóívású Furmint.

3 900 Ft
Sauska Sárgamuskotály – Tokaj – 0,75 L

Száraz fehérbor. Vidám és energikus sárgamuskotály, igazi karakter. Száraz idén is, könnyedén kerülve ki az émelyítő buktatókat, ami ezzel a fajtával gyakran megesik. Feszes és kristálytiszta, vanília, mangó és levendula illattal. Ízében a muskotály mellett frissen kettévágott zöldcitrom jön még, néha kis sárgabarack is, vagy csak beleképzeljük? “Nyári tervek” jeligére, mindenesetre.

3 900 Ft

550 Ft/dl

Skizo Irsai Olivér – 0,75 L

Szőlő és virág-illatú, ropogós fehérbor új csomagolásban, extrém korai, augusztus 6-i szüretből. Reduktív környezetben, gyors feldolgozás után, hűtött acéltartályban erjedt. Érett szőlő, citrusok, virágok, jó savak és a zárásban pár gramm maradékcukor.

3 500 Ft

500 Ft/dl

Laposa – 4 hegy Olaszrizling – Badacsony 2016 – 0,75 L

Tényleg négy hegy termése: a Badacsony, a Csobánc, a Somló és a Szent György-hegy olaszrizlingjei külön-külön iskolázva, végül kész borként házasítva. Íze, illata nagyon tiszta, fajtajelleges. Áradó gyümölcsösség, kevés menta, citrusos és sós, bazaltos jelleg. Savak és ásványok tökéletes összhangja.

5 390 Ft

750 Ft/dl

Kreinbacher Nagy-Somlói Juhfark – Somló 2015/2016 – 0,75 L

Egészfürtösen préselt, válogatott juhfark fürtök acéltartályban és többször használt, 500-2500 literes hordókban erjesztve, majd nyolc hónapon át érlelve. Virágos és gyümölcsös jegyek mellett a Somlóra jellemző minerális, sós illat érkezik az orrba, ez adja hűvös karakterét. Szájban kerek, a közepesnél testesebb bor, tele gyümölcsökkel és friss savakkal. A citrusok, körte és déli gyümölcsök utóízében is kitartanak, a végére az illatban érezhető sósság is visszatér.

3 900 Ft
Béla és Bandi Olaszrizling – Balatonfüred-Csopak 2016 – 0,75 L

Friss, tartályos, vidám olaszrizling a balatonszőlősi Gella oldalából. Halvány aranyszín, tiszta citrus illat, alma és fehér virágok. Jó ízű, lédús, zamatos olaszrizling érett szőlőből, részben spontán, tartályban erjesztve és hűtött acéltartályban érlelve. Közepes test, finoman száraz, hosszú korty.

3 500Ft

500 Ft/dl

Figula Chardonnay – Balatonfüred-Csopak – 0,75 L

Tökéletes érettségben szüretelt balatonszőlősi chardonnay, intenzív zöldessárga színnel, friss fehér gyümölcsökkel, almával és barackkal. Meszes erdőtalaj, feszes savgerinc, hosszú, száraz korty.

3 500 Ft

500 Ft/dl

Nyakas Budai Sauvignon Blanc – Etyek-Buda – 0,75 L

Illatában zöldes, fűszeres a bodzavirágon át a citrusfélékig. Ízében is a friss zöld gyümölcsök és fűszerek felé hajlik, egressel kiegészülve. Frissítő, fajtajelleges, lecsengésben egy kis ásványosság érezhető.

3 500 Ft
Pannonhalmi Tricollis fehér – Pannonhalma – 0,75 L

Három domb, Széldomb, Tavaszó és Packalló, olaszrizling alappal, rajnai feszességgel és tramini bájjal. Üde, halványzöld, élénk és kristálytiszta, mint minden apátsági bor. Citrusos, virágos, trópusi gyümölcsös aromakészlet, hosszú, finoman száraz korty. Tiszta tavasz.

4 500 Ft
Thummerer Egri muskotály – Noszvaj – 0,75 L

Színe tükrösen csillogó halvány szalmasárga. Illata tiszta, intenzív, tavaszi virágos réteket és fehérhúsú gyümölcsöket idéz. Kóstolva édes, savai lendületesek, ízében gyümölcsös illetve diszkrét fűszeres jegyeket vonultat fel. 7-8 °C-on fogyasztva gyümölcsös körítésű ill. keleti fűszerek felhasználásával készített hal és szárnyasételek mellé ajánljuk kísérőként.

4 200 Ft

600 Ft/1 dl

Oremus 3 puttonyos aszú – Tokaj – 0,5 L

9 dűlő, öt fajta, megszámlálhatatlanul sok kézi szüret. Ez az aszú számokban. A száraz és meleg nyár és a csapadékos október igazi és várva várt aszús évet hoztak Tokajban, s bár cukorban talán elmarad az év a nagy klasszikusoktól (pl. 1999, 2006), de elegáns, finoman fűszeres édes borok születtek „az éven”, ahogy errefelé mondják. 115 gramm természetes maradék cukor, szép, érett savak, sok-sok erdei méz, körte, sárgabarack és hársvirág. Hosszú és elegáns.

9 000 Ft

ROSÉ BOROK

Dúzsi Kékfrankos Rosé – 0,75 L

Ha rozé, akkor Dúzsi. Ha Dúzsi, akkor rozé. A szekszárdi pince, ahol a stílus sosem változik: világos hagymahéj szín, finoman epres, szedres, boros illat, vibráló savak, hosszú, fűszeres korty. Tiszta gyümölcs.

3 500 Ft

500 Ft/1 dl

Sauska Rosé – Villány – 0,75 L

“Eper, csipkebogyó és hibiszkusz illat, virgonc savak, gránátalma, korai cseresznye és citrusok. Fűszeres, kerek és üdítő.” – meséli Hága Balázs, borász. Vidám, elegáns rozé, amelyben a birtok összes szőlőfajtája belekerült. Reduktív iskolázás, hosszabb finomseprős érlelés, december eleji palackozás.

3 990 Ft

550 Ft/1 dl

Vylyan Kakas Rosé – Villány – 0,75 L

Elegáns, légies, ízig-vérig rozé. Kóstolása minden érzékszervünket kényezteti: szép színében elgyönyörködünk, egzotikus illatától jókedvre derülünk.Lédús gyümölcsössége szomjoltó, újabb és újabb kortyot kíván. A címkén az ősi villányi monda egyik szereplője: a Kakas, a megmentő, aki teli torokkal hirdeti a napfelkeltét.

3 500 Ft

500 Ft/1 dl

VÖRÖSBOROK

St. Andrea Áldás – Eger – 0,75 L

Kékfrankos alapú bikavér nyolc szőlőfajta házasításából. Érett meggy, cseresznye, finom füst és babér. Ízében is a gyümölcsös karakter dominál, elegáns hordóval és földes-gombás terroir jegyekkel. Zamatos, lédús, közepesen testes, szép arányokkal, hosszú potenciállal.

7 300 Ft
Takler Bikavér – Szekszárd – 0,75 L

Tradicionális borunkat válogatott minőségű Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és sauvignon, valamint Kadarka fajták házasításával készítjük. Összetett illat és zamatvilággal bíró, testes vörösbor, gazdag gyümölcsösséggel és páratlan harmóniával.

6 900 Ft
Vida Szekszárdi Öregtőkék kadarkája – 0,75 L

A szekszárdi történelmi borvidék legrégebbi fajtája a Kadarka. Játékosan fűszeres illata, nem túl nehéz, ugyanakkor karakteres ízképe mindenkit elvarázsol.

4 500 Ft
Vesztergombi Cabernet Sauvignon- Szekszárd – 0,75 L

Egészen sötét, vörös szín. Illata erdei bogyós gyümölcsökre emlékeztet. Kellemes lágy savakkal bír, ami kimondott erény a szekszárdi borok között.Harmonikus, tartalmas bor melyet bátran ajánlhatunk minden vörösbort kedvelőnek.

4 500 Ft

600 Ft/1 dl

Bolyki Egri Cabernet Franc- Eger – 0,75 L

Étcsokoládés, mély illat, meggyes, fűszeres íz, hosszú lecsengés. Egy kiváló évjárat, gazdag alapanyagából készült meleg tónusú Franc, 18 hónapig hordóban érlelve.

5 600 Ft

600 Ft/dl

Bodri Bodrikutya – Szekszárd – 0,75 L

Vörös házasításunk, mely nem csak az állatbarátok kedvence, hanem a könnyed gyümölcsös vörösborok kedvelőit is megcélozza. A bor : kékfrankos és merlot fajták házasítása. Érett meggyes illatával gyümölcsös és egyben bársonyos ízével méltó a mindennapok bearanyozására.

3 500 Ft

500 Ft/dl

Günzer Portugieser – Villány – 0,75 L

Lédús, fűszeres illatú, vidám portugieser szilvával, kis otelló szőlős jeggyel. A Dobogó dűlő, a Jammertal, a Csillagvölgy és a Bocor oportója tartályban erjedt és acélban érett 2 hónapon át. Jó ízű, tartalmas, széles, a fajta vibráló fűszerességével és könnyed eleganciájával.

3 900 Ft

550 Ft/dl

Ruppert Merlot- Villány – 0,75 L

100% diósviszlói merlot kádban, beoltva erjesztve. Érlelés fele részben 500 és 225 literes hordókban, 16 hónapon át. Vastag, sokízű korty, meggyel, hordófűszerekkel, eukaliptusszal és frissen őrölt borssal. Hosszú, kerek korty, közepes test, kis tüzesség.

8 000 Ft
Pannonhalmi Pinot Noir – Pannonhalma – 0,75 L

A megszokott komoly fával indul, testes, csokis, kedves hordóval, füsttel, benne szinte az összes kora nyári piros gyümölcs érett málnától a fekete cseresznyéig. Édes tónus, jellegzetes gyümölcsös pinot illat és íz, de a fajta érettebb, testesebb arcával. Több rétegű, elegáns, olyan ritka évjáratból, amikor mindhárom dűlőben (Széldomb-Tavaszó-Babszökő) tervszerű, mintaértékű, de egyedi arculatú szőlőt sikerült betakarítani. Struktúrája többéves érlelést tesz lehetővé.

7 000 Ft
Montes Alpha Syrah- Chile – 0,75 L

2015 száraz volt Colchagua Valleyban, sok napsütéssel és meleggel, ami biztosította, hogy a szőlő egészségesen érjen be. A syrah-hoz egy kis cabernet sauvignon adnak és a rhone-i hagyományok szerint egy kevés viognier teszi intenzívebbé. Egy éven át érett felerészben francia hordóban, első és másodtöltésben. Koncentrált aromák, szeder, bors, virágok, dohány és bőr. Testes, mégis elegáns bor határozott, finom tanninokkal. James Suckling 92 pont!

8 000 Ft
Thummerer Tréfli Cuvée – Eger – 0,75 L

Édes vörösbor. Intenzív illat, fűszeres íz, finom savak. A könnyed, édes gyümölcsösség találkozása a fahordós jegyekkel kifejezetten élvezetes élményt nyújt a borfogyasztó számára. Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzésű édes vörös bor.

5 000 Ft

700 Ft/dl