5700 Gyula, Béke sugárút 8. | (térkép) | Étterem: +36 20 427 6205 | Kapcsolat | Komló Hotel

Programe culturale, obiective turistice

16 mai

Programe culturale, obiective turistice

Százéves Cukrászda

Magyarország második legrégebbi cukrászdája, a Százéves Cukrászda valójában jóval idősebb: 1840-es alapítása óta üzemel.

Empír stílusú épületben, díszes falak és biedermeier bútorok közt a hagyományos sütemény-parfé-fagylatkínálat várja a látogatókat, és repíti vissza őket a magyar vendéglátás és kávézókultúra fénykorába.

Az 1986-os, majd a 2004-es helyreállítás során nemcsak a reformkori hangulatot állították vissza, hanem cukrászmúzeumot is kialakítottak, mely egyszerre kínál színes programot édesszájúaknak és a történelem iránt érdeklődőknek.

Detalii

 

Gyulai Almásy-kastély és Látogatóközpont

Az óvárosi kastély a 2012-ben gyulai önkormányzat „Hétköznapok és ünnepek az alföldi kastélyokban” programja keretében újult meg, melynek keretében a kastélypark és a látogatóközpont is megújult.

A modern kiállítótermekben interaktív módon ismerhetjük meg a kastély egykori urainak életét, annak érdekes részleteit.

A helyi kézművestermékek megtekintésére is lehetőség nyílik: cukrászda, kávézó, ajándékbolt áll a látogatók rendelkezésére.

A kastély toronykilátójából csodálatos kilátás nyílik a városra, a kastélyra és a parkra.

Fedezze fel az Almásy grófok nyári rezidenciáját!

Barangolja be a 2007ben felújításra került kastély kiállítótermeit, az Április 15-től minden csütörtökön, pénteken, és szombaton 13:50 kor szállodánk elől induló kastélyjárattal.

A kastélyban meghallgathatja az Európai Unió tagállamainak himnuszát a különleges Erkel-teremben, valamint megtekintheti a környék 28 művészének álladó kiállítását. Lehetőség nyílik helytörténi kiállítás megtekintésére, illetve betekintést nyerünk a a kastély egykori lakóinak életébe.

Változatos időszaki kiállítások teszik feledhetetlenné látogatását.

A kastélyjárat igénybevételéhez előzetes jelentkezés szükésges szállodánk recepcióján

Jegyárak:

Felnőtt:                        1600 Ft

Diák:                           1000 Ft

Detalii  

 

Erkel Ferenc Emlékház

Erkel Ferenc, a magyar opera megteremtője, a Himnusz megzenésítője 1810-ben született az egykori tanítóházban.

A modern technika vívmányaival felszerelt kiállítótermek egyikében az európai himnuszokat ismerhetjük meg, egy másikban egykori feladatokat oldhatunk meg egy interaktív sarokban, míg egy harmadikban, az „Erkel-emlékszobában” a zeneszerző óriás személyes tárgyait és relikviáit láthatjuk.

Detalii

 

Ladics-ház

A 19. század elején, barokk stílusban épült házba névadója, Ladics György jogász ifjú házasként 1830-ban költözött, majd a család 5 generációja élt itt, megőrizve hagyományait és értelmiségi életmódját.

A ház és a kiállítás azért különösen értékes a történelem, az antropológia és a szociológia iránt érdeklődőknek, mert a Magyarországon mindig igencsak vékony polgári-értelmiségi réteget, és annak életmódját ismerhetjük meg.

A ház ebben igazán különleges hazánkban, ráadásul gyűjteménye a reformkor, a dualizmus, és a két világháború közti időszakot is felöleli.

Detalii

 

Bréda kastély

Az 1806 körül, Kézdy-Vásárhelyi János által építtetett kastély méltóságteljesen uralja bámulatos, mediterrán hangulatú kastélyparkját.

A kastélyban számos érdekes kiállítást tekinthetünk meg, de legfőbb attrakciója az Európában egyedülálló kültéri 3D épületvetítés.

Detalii

 

Gyulavári kastély

A gyönyörűen felújított egykori főúri kastély néhány kilóméterre található a Hotel Komlótól, és a tartalmas kikapcsolódásra vágyók kedvelt célpontja.

Egyszerre hivatott bemutatni múltat és jövőt: úgy a térség néprajzi és történeti sajátosságait, hagyományait, mint a fenntartható fejlődés, a biogazdálkodás és az ökoturizmus lehetőségeit.

Detalii  

 

Gyulai Kolbász Múzeum

A méltán világhírű gyulai kolbász köré csoportosult gyűjteményszervezés a 80-as évek első felében kezdődött meg, majd kitartó munkával 2008-ban kapott új erőre, és költözhetett jelenlegi helyére.

Detalii

 

Rádiótörténeti kiállítás

Az első magyar magánmúzeum, Wlassits Nándor mintegy 120 darabból álló rádiótechnikai gyűjteménye, mely a magyar rádiózás 80 évét mutatja be.

Detalii