5700 Gyula, Béke sugárút 8. | (térkép) | Étterem: +36 20 427 6205 | Kapcsolat | Komló Hotel

Cultural programmes, views

6 Apr

Cultural programmes, views

Visit Gyula and take a look at the second eldest confectionery in Hungary and if you come that far do not miss the old town’s Almásy Castle, which is the House of the hungarian opera’s founder, Ferenc Erkel. You can also visit the Ladics house, which was built in the 19th century in the style of Baroque, The Bréda Castle, built in the 1800 ,and the nicely renewed Gyulavári castle, the wold famous Gyulai Sausage Museum and the first private museum, the Radio History exhibition.

Százéves Cukrászda

Magyarország második legrégebbi cukrászdája, a Százéves Cukrászda valójában jóval idősebb: 1840-es alapítása óta üzemel.

Empír stílusú épületben, díszes falak és biedermeier bútorok közt a hagyományos sütemény-parfé-fagylatkínálat várja a látogatókat, és repíti vissza őket a magyar vendéglátás és kávézókultúra fénykorába.

Az 1986-os, majd a 2004-es helyreállítás során nemcsak a reformkori hangulatot állították vissza, hanem cukrászmúzeumot is kialakítottak, mely egyszerre kínál színes programot édesszájúaknak és a történelem iránt érdeklődőknek.

More

 

Gyulai Almásy-kastély és Látogatóközpont

Az óvárosi kastély a 2012-ben gyulai önkormányzat „Hétköznapok és ünnepek az alföldi kastélyokban” programja keretében újult meg, melynek keretében a kastélypark és a látogatóközpont is megújult.

A modern kiállítótermekben interaktív módon ismerhetjük meg a kastély egykori urainak életét, annak érdekes részleteit.

A helyi kézművestermékek megtekintésére is lehetőség nyílik: cukrászda, kávézó, ajándékbolt áll a látogatók rendelkezésére.

A kastély toronykilátójából csodálatos kilátás nyílik a városra, a kastélyra és a parkra.

Fedezze fel az Almásy grófok nyári rezidenciáját!

Barangolja be a 2007ben felújításra került kastély kiállítótermeit, az Április 15-től minden csütörtökön, pénteken, és szombaton 13:50 kor szállodánk elől induló kastélyjárattal.

A kastélyban meghallgathatja az Európai Unió tagállamainak himnuszát a különleges Erkel-teremben, valamint megtekintheti a környék 28 művészének álladó kiállítását. Lehetőség nyílik helytörténi kiállítás megtekintésére, illetve betekintést nyerünk a a kastély egykori lakóinak életébe.

Változatos időszaki kiállítások teszik feledhetetlenné látogatását.

A kastélyjárat igénybevételéhez előzetes jelentkezés szükésges szállodánk recepcióján

Jegyárak:

Felnőtt:                        1600 Ft

Diák:                           1000 Ft

More  

 

Erkel Ferenc Emlékház

Erkel Ferenc, a magyar opera megteremtője, a Himnusz megzenésítője 1810-ben született az egykori tanítóházban.

A modern technika vívmányaival felszerelt kiállítótermek egyikében az európai himnuszokat ismerhetjük meg, egy másikban egykori feladatokat oldhatunk meg egy interaktív sarokban, míg egy harmadikban, az „Erkel-emlékszobában” a zeneszerző óriás személyes tárgyait és relikviáit láthatjuk.

More

 

Ladics-ház

A 19. század elején, barokk stílusban épült házba névadója, Ladics György jogász ifjú házasként 1830-ban költözött, majd a család 5 generációja élt itt, megőrizve hagyományait és értelmiségi életmódját.

A ház és a kiállítás azért különösen értékes a történelem, az antropológia és a szociológia iránt érdeklődőknek, mert a Magyarországon mindig igencsak vékony polgári-értelmiségi réteget, és annak életmódját ismerhetjük meg.

A ház ebben igazán különleges hazánkban, ráadásul gyűjteménye a reformkor, a dualizmus, és a két világháború közti időszakot is felöleli.

More

 

Bréda kastély

Az 1806 körül, Kézdy-Vásárhelyi János által építtetett kastély méltóságteljesen uralja bámulatos, mediterrán hangulatú kastélyparkját.

A kastélyban számos érdekes kiállítást tekinthetünk meg, de legfőbb attrakciója az Európában egyedülálló kültéri 3D épületvetítés.

More

 

Gyulavári kastély

A gyönyörűen felújított egykori főúri kastély néhány kilóméterre található a Hotel Komlótól, és a tartalmas kikapcsolódásra vágyók kedvelt célpontja.

Egyszerre hivatott bemutatni múltat és jövőt: úgy a térség néprajzi és történeti sajátosságait, hagyományait, mint a fenntartható fejlődés, a biogazdálkodás és az ökoturizmus lehetőségeit.

More  

 

Gyulai Kolbász Múzeum

A méltán világhírű gyulai kolbász köré csoportosult gyűjteményszervezés a 80-as évek első felében kezdődött meg, majd kitartó munkával 2008-ban kapott új erőre, és költözhetett jelenlegi helyére.

More

 

Rádiótörténeti kiállítás

Az első magyar magánmúzeum, Wlassits Nándor mintegy 120 darabból álló rádiótechnikai gyűjteménye, mely a magyar rádiózás 80 évét mutatja be.

More